13:30

HC Luleå

Referat: BT City HF - HC Luleå

Islossning i andra

BT City gjorde ett gediget derby, när man vann övertygande mot HC Luleå. Ett underläge med ett mål efter första perioden, kunde vändas till en klar 9-5 seger. Mittrundan där City gör 6-0, hör nog till lagets bättre perioder genom tiderna.

Lika effektiva som man var framåt, höll man disciplinen och hade endast fyra besök på andra sidan. Hemmalaget fick under dessa åtta boxplay minuter jobba för brödfödan, då HC erkänt vassa pp satte laget på hårda prov.

Tolv

Ett bevis på BT Citys bredd i år är att inte mindre än tolv spelare producerade poäng och fastnade på protokollet. Ass couch Robin Bergström hattrick plus en assist, radarpartnern Jonatan Forsgren (1+3) poängbäst för dagen.

Detta var också match nummer tolv mellan lagen i seriesammanhang, och tolfte segern för BT City.